Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Berätta om kampanjen mot Köping, Elizabeth!

Vad menar du, Elizabeth Salomonsson? Du skriver själv i en stort uppslagen artikel i gratispublikationen Magazin att organisationen Svenskt Näringsliv har bedrivit en kampanj mot Köpings Kommun. Det skulle vara intressant för oss andra – vi som inte märkt av någon kampanj mot Köpings Kommun – om Du ville berätta för oss vad Svenskt Näringslivs kampanj bestod av.

Att Köpings Kommun hamnar i botten på listan över kommuner med sämst företagsklimat det borde ge kommunens företrädare en tankeställare istället för att bli våldsamt indignerade.

Ett ofrånkomligt faktum är ju att Arboga såväl som Kungsörs kommun gått den andra vägen och klättrar uppåt på listan gällande företagsklimatet. Åker man från Stockholm söderut, norrut eller västerut, så ser man efter de stora vägarna hur många nyetableringar växer fram i kommun efter kommun. Det gäller stora som små kommuner och även Arboga och Kungsör. Men sorgligt nog verkar det stå still i Köpings Kommun.

Vi har väl en Näringslivsenhet även i vår kommun, eller har vi inte? Jag kan inte låta bli att fundera över upphandlingen av kommunens skolskjutsar: När det lokala bussbolaget slås ut av ett Västeråsföretag så är det med offerter där det lokala företaget slås ut på grund av att man är några tusen kronor dyrare i en total kostnad på många miljoner kronor. Vi förstår ju att det är många skattekronor som på det sättet kommer att hamna utanför Köpings kassakista. Inte bara busschaufförernas kommunalskatt. Det gäller även företag i bil- och bussverksamheten vad gäller bland annat reparationer och service. Enbart kommunens vattenräkning till berörd bussfirma –tvättning– torde med marginal överträffa den merkostnad som sänkte det lokala företaget. En oönskad konsekvens skulle kunna bli att det enda lokala bussbolaget – med 10-talet bussar inte klarar att överleva, med allt vad det innebär för föreningsliv med flera.

Vi får väl trösta oss med att vi i Köpings Kommun har 4 (fyra) Kommunalråd. Det är ett Mer än vad Arboga, Kungsör och Skinnskatteberg har tillsammans.

Köpingsbo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel