Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Begränsad parkering en miljöfara

Annons

Vad jag kan förstå försöker de flesta lokala förtroendevalda politikerna i Arboga göra sitt bästa, men enligt min uppfattning, blir det helt fel ibland.

Ett exempel på detta är följande.

Den stora parkeringen mellan husen vid området Vilsta och kyrkogården är begränsad till 10 timmar. Merparten av de som nyttjar de cirka 25 parkeringsplatserna är hyresgäster i området. De hyrda parkeringsplatserna som tillhandahålls av fastighetsägaren täcker inte parkeringsbehovet.

Om en boende parkerar sin bil, exempelvis vid 17-tiden, måste han eller hon flytta sin bil sent på kvällen eller tidigt nästkommande morgon om han eller hon ska åka till sitt arbete på morgon. Förutom omaket att flytts bilen medför Arboga kommuns begränsningar till 10-timmars parkering helt onödiga miljökonsekvenser. Dessutom tycker jag att Arboga kommun behandlar de aktuella bilisterna respektlöst.

Jag hoppas verkligen att kommunen rättar till problemet, dels för bilägarnas skull och dels för miljöns skull.

Upplysningsvis talar jag inte i egen sak då jag bor på Nästkvarnsgatan och kan parkera min bil på min tomt eller på gatan utanför huset och sova gott långt in på morgonen utan att riskera en ”parkeringsbot”.

Roland Magnusson

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel