Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Bättre hantering av drickabackar

Öl och läsk i returflaskor av glas, 20 i en plastback, är det klart billigaste och miljövänligaste sättet att handla öl och läsk. Flaskorna lär användas 40 gånger innan de återvinns!

I Köping är Willys en av de få butiker som fortfarande erbjuder öl och läsk i back. Nu har man emellertid skaffat en ny fin pantmaskin som inte hanterar själva plastbacken. På förfrågan rekommenderar man att lämna tombacken hos ICA Maxi (!) som fortfarande pantar backar trots att man inte längre säljer öl och läsk i back!

Det hedrar Willys att de låter hänsyn till miljö och kundönskemål gå före maximerad förtjänst. Men hanteringen av tombackarna måste få en lösning. Ett förslag är att jag som kund först pantar mina flaskor som vanligt men sedan tar jag med tombacken in i butiken och fyller den med önskade flaskor. Men då ska jag naturligtvis inte betala pant för backen! Med lite god vilja går allt att lösa. Och systemet med läskbackar vill vi ha kvar!

Nils Larsson, Köping

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel