Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Bärgslagsbladets 2019 – en sportkatastrof

2019 har varit Bärgslagsbladets sämsta någonsin. Den lokala bevakningen uteblir mer och mer framförallt på sport. Exempelvis spelade Köping hockey match 28/12 hemma. Inte ens resultat orkade man med. Sportens dåliga bevakning märks också i den så kallade årskrönikan där inte Himmeta IF:s serie seger och avancemang till div 6 tas upp.

Dags att vakna. Prenumeranter betalar inte om det fortsätter så här. Är inte anställda rädda om dina jobb? Varför ingen bevakning på hockeymatcher till exempel?

Emotser replik i tidningen om planer för framtiden. Ska sporten bantas ännu mer och med robottexter? Då kan man lägga ner. Finns det någon journalistisk yrkesstolthet kvar?

Missnöjd

Svar direkt från Bärgslagsbladet/Arboga Tidnings chefredaktör:

Sporten i Bbl/AT görs sedan den 1 september 2019 av de fem journalisterna som arbetar på redaktionen i Köping. De skriver även allmännyheter, är familjeredaktörer, insändarredaktörer, webbredaktörer och printredaktörer. Med mera.

Att hinna rapportera om alla lag i vår region är en omöjlighet. Min målsättning med sporten i Bbl/AT är att den ska vara lokal. Vi ska rapportera om våra lokala lag, men vi kan inte bevaka alla matcher. Vi ska berätta om lokala stjärnor och eldsjälar, i alla sporter och alla divisioner – från topplagen till Korpen.

Det stämmer att vi har en sportrobot som sköter slutsignalsbevakningen. Den skälls det oförtjänt mycket på, tycker jag. Den levererar precis det som en reporter hade gjort, matchfakta och ibland till och med en kommentar från tränaren.

Vi är väldigt rädda om våra jobb – och måna om Bärgslagsbladet/Arboga Tidning. Många lokaltidningar kämpar ekonomiskt, då en stor del av annonsmarknaden har flyttat till andra kanaler. Det gäller även Bbl/AT. Vi har fått anpassa oss, sänka våra kostnader och bli färre medarbetare. Den utvecklingen har vi mött genom att jobba effektivare, ta till ny teknik, som textroboten, och bli bättre på att analysera vilken lokal journalistik ni läsare efterfrågar allra mest – och leverera den.

Sporten är, och har alltid varit, en vattendelare bland läsarna. Många gillar sport, men den stora majoriteten är inte sportläsare. Därför har vi till och med en knapp i vår app där läsarna kan trycka för att helt slippa sportartiklar i flödet.

Helena Tell, chefredaktör

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel