Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Att Vafab har en egen politisk agenda är inte acceptabelt

Vafabs uppgift som bolag måste vara att verkställa de beslut som fattas av kommunernas politiker. Vafab ska verkställa dessa på det sätt som är bäst och billigast för medborgarna. Vafab är till för kommuninnevånarna och inte tvärtom.

Att Vafab har en egen politisk agenda är inte acceptabelt. Vafab är inget politiskt organ. De politiska organ vi har tillsätts genom de val som genomförs var fjärde år. Vi har inte valt de tjänstemän som nu härjar i Vafab. På Vafabs hemsida finns inget beskrivet som inte omfattar verkställighet av de politiskt fattade besluten.

Att byte av tömningsdagar och liknande faller under myndighetsbeslut berättigar inte Vafab att ha och driva åsikter om avfallshanteringen ska styras genom ”straffavgifter” eller liknande. Detta framgår också av att kommunens politiker måste godkänna taxor mm.

Det som nu förs fram har redan förkastats på politisk nivå. Varför envisas då politrukerna på Vafab med att föreslå samma sak en gång till? Vad är det de inte förstår?

Anka i dammen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel