Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Att bestämma priser och regler

Vafab har enligt tidningsartiklar varit ivriga att förorda rejält höjda priser på sophämtningar men att bekantgöra regler för vad sopleverantörerna bör lägga i brun respektive grön tunna verkar inte ha gjorts i någon större utsträckning.

Det verkar litet bakvänt att först komma med prisbestämmelser och sedan dröja med att utforma och bekantgöra mer noggranna regler.

Hade vi först fått sopsorteringsreglerna väl preciserade hade mycket varit vunnet och en grund lagd för diskussioner och beslut om hämtningsavgifterna.

Skjutsa bort alla feluppfattade och oklara regler om kompostering och sophämtning, sätt er ner ni styresmän och beslutfattare och författa genomtänkta och förståeliga regler. Tryck reglerna när de blivit godkända av det beslutande kommunala organen och distribuera dem till kommuninvånarna.

Motståndare till rekordhöga prishöjningar

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel