Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Arboga svarar om parkeringskritik

Svar på "Parkeringsmysterier i Arboga":

Arboga kommun är som väghållare skyldiga att följa Trafikförordningen, Vilken bland annat reglerar regelverket för parkeringar. Därtill finns ett antal permanenta lokala trafikföreskrifter som inom Arboga kommun beskriver regelverket avseende ”stannande och parkering”. Dessa lokala trafikföreskrifter är politiskt beslutade i arbetsutskott som också utgör trafiknämnd. Efter beslut meddelas och publicerade dessa föreskrifter på Transportstyrelsens hemsida för lokala trafikföreskrifter.

På ytor avsedda för parkering som Arboga kommun förvaltar finns vägmärket ”P”. För ytor som avser parkering för buss, husbil eller för personer med funktionsnedsättning finns tilläggstavla till denna skylt.

Även parkeringar som är tidsbegränsade har en tilläggstavla som anger vilka tider som gäller. Arboga Kommunalteknik AB förvaltar alla parkeringsytor och vägmärken på uppdrag av Arboga kommun.

Parkeringskartan på Arboga kommuns hemsida ger en viss information till medborgare och besökare utan att vara heltäckande, men i slutänden är det alltid vägmärket på aktuell plats som gäller och något som skall uppmärksammas.

Därutöver tillåts även parkering på de flesta av Arboga kommuns vägar och gator inom ramen för reglerna i Trafikförordningen.

Parkeringsfickorna efter Österled är tidsbegränsade till 4 timmar, där alla medborgare är välkomna att parkera. Parkeringsfickorna är i första hand avsedda för tillfälliga besök, kortare ärenden eller att man som boende ges möjlighet att parkera nära sitt hem under en kortare tid.

Rena boendeparkeringar är för övrigt fastighetsägarens ansvar att tillhandahålla. Följer man inte gällande parkeringsregler riskerar man naturligtvis att få en parkeringsanmärkning.

Parkeringsytan vid Vårdcentralen ägs och förvaltas av Region Västmanland ”Landstinget”, vilket medför att Arboga kommun inte kan hantera eller reglera den ytan.

Magnus Andersson

vd Arboga Kommunalteknik AB

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel