Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Arboga kommun svarar om skolskjutsarna

Svar på insändaren ”Så gick det med busslöftena för Medåkersbarnen

Jag beklagar förseningen av en fullständig busstidtabell för skolskjutsen i Arboga och vi tar till oss av kritiken.

Det kommer att ske ändringar inför nästa skolstart. Anledningen till att information om hemturerna inte gick ut inför höstterminens start är att det sker förändringar i samband med skolstarten. Med facit i hand hade varit bättre att skriva ut preliminära tidtabeller som sedan uppdaterats. Det tar vi med oss och det kommer att genomföras förändringar till nästa gång.

Vårdnadshavare som har frågor eller funderingar kring bussturer för sitt barn är alltid välkomna att höra av sig till mig.

Hemturerna har en fast rutt, men beroende på var barnen som åker den enskilda bussturen bor, kan den planeras om. Det innebär att en hållplats som står med inte behöver passera om ingen elev ska kliva av där.

Vid hemturer med stopp på olika platser utspritt i kommunen kan skolbuss behöva köra fram och tillbaka på vissa vägar. Vi jobbar för att det ska ske i så liten utsträckning som möjligt. Jag har en dialog med bussbolaget och har inte fått information om att en enskild busstur har tagit över en timme.

Vi arbetar för att skolskjutsen ska fungera så smidigt och enkelt som möjligt för eleverna i Arboga.

Mia Nilsson, skolskjutssamordnare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel