Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Arboga har satsat på LSS

Svar till insändaren Brist på LSS-boenden i Arboga.

LSS, lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, är en viktig frihetsreform och har inneburit att personer med funktionsvariationer fått ökande möjligheter till självständighet.

Arboga kommun har satsat på LSS-bostäder. En ny gruppbostad för sex unga personen startades i december 2020. I dagsläget finns ingen kö till LSS-boende. Vi har en välfungerande verksamhet för funktionsvarierade med kompetent och engagerad personal.

Framgent bedömer vi att behovet av platser på LSS-boenden kommer att öka och i vår lokalförsörjningsplan finns redovisat planeringen för att de närmaste åren fortsätta satsningen på att skapa fler LSS-bostäder.

Kommunen vill tillgodose Arbogabons behov med närhet till sina närstående, som är viktigt för livskvaliteten. Arboga kommun lever upp till lagstiftarens intentioner i LSS.

Marie-Louise Söderström

ordförande socialnämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel