Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Arboga går mot stordrift

Härskartekniken visade sig på senaste kommunfullmäktige i Arboga.

Den hetaste punkten på dagordningen var folkomröstningen om Medåkers skola. P7 politikerna gjorde som de blivit tillsagda - röstade enligt barn- och utbildningsnämndens förslag. Oppositionen röstade emot.

Resultatet blev att lagt förslag ligger och P7:s förslag gäller, tvärs emot meningen med folkomröstningen. Initiativet till en folkomröstning kom till genom att man ville behålla en kommunal skola i Medåker, men inte på bekostnad av någon annan skola inom kommunen.

Vid ett flertal tillfällen gick representanter från oppositionen upp i talarstolen och framhöll att förslaget var vinklat. Landsbygd  mot stadskärna. Härskartekniken visade sig genom att talarna från oppositionen blev avbrutna, tillsagda och bortvispade från talarstolen. Irritation och respektlöshet präglade P7:s agerande, vilket måste anses mycket odemokratiskt.

Oavsett vad resultatet blir i folkomröstningen blir det besparingar på samtliga skolor i Arboga. Fegt att skylla detta på Medåkers skola. Nej kära läsare det är stordrift på gång i Arboga. Stora enheter med många barn samlade på samma plats, vilket jag djupt beklagar. Alla barn kommer inte att passa in i mallen. Gynna det uppväxande släktet och behåll och upprusta skolorna i stället i hela Arboga!

Gunilla Ahlén

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel