Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Arboga borde införa distansundervisning

Covid-19 slår hårt mot Sverige och hela världen. Flera kommuner har nu gått ut med att bedriva distansundervisning för högstadiet under ett par veckor, men Arboga kör på utan en tanke på att försöka minska smittspridningen. Mer än en skola i Arboga har haft bekräftade fall av Covid-19, hur tror kommunen att det kommer se ut nu när jullovet är slut och alla ska samlas igen? Att enbart följa rekommendationer räcker inte, det har redan visat sig i hela Sverige. Det finns väldigt mycket forskning som visar att barn och ungdomar faktiskt är drivande i smittspridningen. Kommunerna själva måste ta eget ansvar när Folkhälsomyndigheten vägrar ta till sig fakta, annat än från den sida som stödjer deras linje. Kommer kommunen ta sitt ansvar när smittan drar igång efter jullovet, tänker kommunen ta ansvar när barnen smittar föräldrar i riskgrupp, eller andra som blir långtidssjuka eller avlider av detta virus? Eller kommer kommunen likt regeringen att lägga allt ansvar på Folkhälsomyndigheten? Nu har kommunerna möjlighet att bedriva distansundervisning för högstadiet, men något säger mig att Arboga kommun inte är förberedda att göra detta, därför fortsätter man sätta människors hälsa på spel.

Tänk om och tänk rätt och ta efter Kungsörs kommun!

Man gör det väldigt enkelt för sig, helt enkelt för att man inte har någon strukturerad plan för att bedriva distansundervisning (annars är det ännu märkligare att man inte använder sig av detta). Alla ska göra så mycket man bara kan under denna pandemi, det gör inte Arboga kommun i nuläget. Blir undertecknad, eller mina barn och övrig familj smittad, så kommer jag personligen hålla kommunen som ansvarig. Smittan är hög i hela landet, inklusive Västmanland, men detta blundar man tyvärr för. Tider som denna så ser man vilka kommuner som gör allt de kan för att hjälpa till, Arboga är inte en av dessa. Man fortsätter dessutom bedriva inomhusidrott i skolorna, vilket är totalt vansinne. Alla drabbas inte hårt av Covid-19, men en är en för mycket om det beror på skolan och kommunens dumdristiga beslut.

Tänk Om

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel