Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Arboga är en lugn stad – men det räcker inte

Hissdörrarna öppnas - en av knapparna är bortbränd, på vägg och spegel sitter rester av något som ser ut att vara en cheeseburgare. Låset på entrédörren behöver vi inte använda varken för att ta oss in eller ut, låset har någon monterat bort någon gång nattetid. I trapphuset ligger en stor säck med pantflaskor och pantburkar som någon lämnat där, det har gått två dygn och ingen har tagit den – är detta från någon som bor i huset eller inte?

”Vi behöver inte kodlås eller blipp här, Arboga är en lugn stad.” Detta var svaret vi fick från Hembla när vi påpekade att skadegörelse, stölder och nedskräpning var mer regel än undantag. Nu står vi här, som betalande hyresgäster, utan lås eller något gehör i ”lugna Arboga”.

Även om en plats skulle kunna kallas lugn behöver vi ändå ha respekt inför det faktum att det finns de personer som ibland glömmer bort både etik och moral. Varför skulle man annars åsamka skada på den byggnaden man kallar sitt hem – eller en medmänniskas hem för den delen heller? Är gärningspersonerna medvetna om den stress och otrygghet deras tanklösa ageranden utgör? Det är dock inte dem, de som förstör, som vi är mest besvikna på. Det är inte de som ska se till att vi känner oss trygga där vi bor.

Arboga är en lugn stad – det är en av de flera anledningar vi har att älska denna stad. Men även en lugn stad kan kännas otrygg. Speciellt när man inte vet vad man ska mötas av i sin byggnad när man stiger upp på morgonen och låser om sin lägenhetsdörr på vägen ut i Lugna Arboga.

Västermovägen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel