Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Är sexuell läggning viktigare än individens egenvärde?

I dessa dagar där vi översvämmas av regnbågens färger för att markera den sexuella läggning som individer säger sig stå för undrar jag: är inte individen viktigare än den sexuella läggningen?

Många duktiga människor som säger sig tillhöra HBTQ-rörelsen lyfter gärna fram sin sexuella läggning som ett cv av stor betydelse. Detta innebär ju att man diskriminerar sig själv när bilden av snedvridna beteenden på detta område anses godtagbara –exempelvis när kvinnan leder sin man i hundkoppel och han får krypa efter hennes direktiv – halvnakna på öppen gata… Är det inte lite snett att bara för att man har en annan sexuell läggning behöver man basunera ut detta i alla sammanhang?

Det kan innebära att individen undervärderar sig själv och den kunskap, arbetsförmåga och drivkraft man har får stå tillbaka när man till exempel söker jobb eller sitter med i olika sammanhang.

Låt individens egna förmågor få komma fram utan att hamna i vad för sexuell läggning man har.

Låt oss inte ta HBTQ-rörelsen negativa sidor som förebild i vårt samhälle. Att respektera andra innebär också att den som vill utöva sina annorlunda läggningar kan låta oss slippa dem i Pride-paraden och inte visa upp alla konstiga böjelser och nedvärderande av den andra partnern.

Alla har rätt att få respekt för den individ man är, men respekten måste också finnas från andra sidan så att vi slipper ta del av alla konstiga företeelser som Pride-paraderna visar upp.

Sexuell läggning måste vara underordnad vem man är som individ – det är lätt att glömma var och ens värde när vi får fel fokus på vår tillvaro. Du är värdefull för den du är – inte på grund av din sexuella läggning.

Anders Olofsson

Kungsör

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel