Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Anti-fiskevård i Galten

I Kungsör finns Galtens fiskevårdsförening som främst vårdar nätfiskare och definitivt inte fiskbeståndet. Man erbjuds som medlem att genom nätfiske, se till att så lite gös som möjligt tar sig upp i Arbogaån för att leka.

Under långa tider har gösen gjort sin vandring till Arboga, för att där och på vägen upp inrätta sina barnkamrar. Den har även skapat glädje för en och annan sportfiskare, som lyckats fånga ett begränsat antal gösar med kastspö. Numer har krokade gösar i allt större omfattning ersatts av icke-önskvärda gäddor, eftersom det "vårdats" upp tonvis med lekmogen gös i Kungsörsnäten.

Är det verkligen rimligt att man idag, som icke-yrkesfiskare, får bedriva nätfiske i den omfattning som sker i Galten och därmed förhindra gösen att leka? Vad gör de giriga med all fisk de inte orkar äta upp, ruttnar den eller säljs den?

Gösta Jigg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel