Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ännu inget bestämt om Arbogas skolor

Svar på två insändare gällande organisationsöversynen inom barn- och utbildningsförvaltningen ("Håll vad ni lovat om skolrna" och "Chans att hålla era vallöften angående skolorna".

Tack för era frågor om organisationsöversynen och Medåkers skola. Vi har under förra veckan varit på plats i Medåker för att möta de som har liknade frågeställningar. Vår intention är att ha en så transparent process som möjligt.

Jag har förståelse för kritiken gällande vallöften, men som jag även har svarat tidigare i Arboga Tidning, så har vi ett annat ekonomiskt scenario i kommunen att förhålla oss till än tidigare. Jag och Centerpartiet vill ha en levande landsbygd. Men som ordförande i barn-och utbildningsnämnden måste jag se till kvalité på undervisning och se till att få de bästa förutsättningarna för det.

Syftet med organisationsöversynen på barn- och utbildningsförvaltningen är att Arboga kommun även i framtiden ska kunna bedriva skolverksamhet som är likvärdig och har hög kvalitet. Syftet är också att skapa en ekonomi i balans. Då utredningen fortfarande pågår är det ännu inte fastställt hur mycket pengar som skulle sparas på varje enskilt förslag.

Vi förstår att det finns ett stort intresse och engagemang kring våra skolor men ännu är inget beslut taget. Vi avvaktar resultatet och analysen av utredningen som kommer att presenteras i september.

Hans Ivarsson, ordförande i Barn- och utbildningsnämnden

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel