Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Än en gång misslyckas regionen med sommarplaneringen

Vårdens arbetsgivare behöver bli bättre på att attrahera och behålla barnmorskor, biomedicinska analytiker, röntgensjuksköterskor, sjuksköterskor och specialistsjuksköterskor. Statistik från OECD visar att antalet sjuksköterskor per capita i Sverige är betydligt lägre än i övriga Norden. Det är inte ett övergående problem.

Men ödesfrågan avgörs idag: kommer hälso- och sjukvården att lyckas attrahera professionella medarbetare utan bättre villkor? Rekryteringsläget underlättas inte av att ansvariga vårdgivare återkommande misslyckas med att planera för sommarsäsongen på ett vettigt och långsiktigt sätt.

Samtidigt får vi signaler, som är oroväckande många, att verksamheter inte har samverkat med Vårdförbundets förtroendevalda och medlemmar inför sommarens schemaperiod. Arbetsgivarna har stora svårigheter att säkerställa medlemmarnas rätt till fyra veckors sammanhängande semesterledighet och detta skapar stor oro och frustration ute på arbetsplatserna. Inom flera verksamheter vill arbetsgivaren att våra medlemmar ska ”sälja” och skjuta på sin semester till hösten för att rädda sommaren. Detta resonemang ger en fortsatt försämrad bemanning året om då full verksamhet till hösten är beroende av en hållbar bemanning och inte frånvarande medarbetare som har försenat semester uttag.

Det är nedslående att Region Västmanland, som redan har höga sjuktal och kraftigt höga övertidsuttag för våra medlemmar, nu inför sommaren lägger ut ännu högre samvetspress att ”ställa upp” för verksamheten. Inget av detta behöver ske om arbetsgivaren prioriterar att satsa på våra yrken och erbjuder anständiga löner, utvecklar en hälsosam arbetsmiljö och hållbara arbetstider. Arbetsgivaren behöver anställa och behålla barnmorskor, biomedicinska analytiker, röntgensjuksköterskor och sjuksköterskor för att få till en hållbar bemanning och därmed en god och säker vård.

Vi efterlyser även en bättre planering och uppföljning av kommunernas arbete med semesterplanering då vi ser att många arbetsgivare utökar sjuksköterskornas områden och beordrar fler antal boenden per sjuksköterska. Detta stressar sjuksköterskorna både fysiskt och psykiskt, det leder till en hög samvetsstress att inte hinna göra det jobb hos de äldre som behövs för att dessa inte ska riskera att fara illa. Vi kräver att kommunerna tar sitt professionella ansvar även för hälso- och sjukvårdsfrågorna och prioriterar att det finns tillräckligt antal legitimerade sjuksköterskor för att bedriva god och säker vård.

Jani Stjernström

ordförande Vårdförbundet avdelning Västmanland

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel