Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Alternativ i folkomröstningen om Medåkers skola

Jag läser de tre olika svarsalternativen till folkomröstningen om Medåkers skola på Arboga kommuns hemsida som kommunstyrelsen har godkänt (de ska nu upp till kommunfullmäktige).

De svarsalternativ som finns nu är:

1. Jag röstar för att fortsätta utveckla Arbogas skolor enligt barn- och utbildningsnämndens inriktningsbeslut om framtidens skolorganisation.

2. Jag röstar för att inte lägga ner Medåkers skola och överlåter åt kommunens förtroendevalda att besluta om effektiviseringar inom andra skolor och förskolor i Arboga.

3. Jag tar inte ställning i frågan.

Jag tycker det är väldigt fegt av kommunen att ställa landsbygden mot tätorten. Det var inte det folkinitiativet handlade om. Den handlade om att behålla Medåkers skola som en kommunal skola med en profilering mot natur-idrott men inte på bekostnad av någon annan skola utan att Arboga ska satsa på ALLA skolor inom kommunen både landsbygd och tätort. Profileringen mot natur-idrott tycks ha försvunnit efter vägen helt och hållet.

Det är tragiskt att Arboga kommun inte kan se möjligheter utan bara problem.

Besviken invånare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel