Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Alla vill inte spela fotboll

Kultur och folkhälsoförvaltningen har enligt uppgift som ambition att göra Kristinelunds sportfält till en inkluderande plats för möten mellan generationer och kulturer genom att öppna för spontanidrott och andra aktiviteter än de idrotter som anläggningen ursprungligen utformades för.

En fin tanke. Alla vill helt enkelt inte spela fotboll. Vissa aktiviteter börjar dock bli farliga. Särskilt när de utförs samtidigt på samma plats som helt annan idrott. Uppenbarligen finns ett stort intresse för terrängcykling bland de barn, ungdomar och i vissa fall vuxna, som helt enligt Kultur och folkhälsoförvaltningens önskemål börjat utforska området för nya sporter. Tyvärr är anläggningen och den utrustning som används inte alltid lämplig och det finns en uppenbar risk att olyckor sker när det inte finns tillräckligt med vuxna på plats.

Att vid terrängcykling ersätta skogens fasta stigar, stenar och träd med rörliga hinder som fotbollsspelare och bollar och att utöva sporten med en enkel elsparkcykel för gatubruk utan hjälm kan bli farligt för både utövare och omgivning.

Det är uppenbart så att en riktig cykel för terrängcykling är dyrare än de enkla elsparkcyklar som används i spontanaktivitet. Här kanske Kultur och folkhälsoförvaltningen skulle kunna hjälpa till genom att köpa in några fina, säkra och ändamålsenliga cyklar till fritidsbanken som sedan kan lånas ut till intresserade. Kanske skulle det föreningsliv som ägnar sig åt cykelsport kunna erbjuda nybörjarkurser i hur man cyklar på en cykel med pedaler och utan fotbroms i terräng. Det kan faktiskt vara svårt om man inte cyklat så mycket tidigare. När man sedan lärt sig cykla ordentligt kan man involveras i ungdomsgrupper som är intresserade av terrängcykling.

Vore det inte fint om dessa terrängcyklingsintresserade barn, ungdomar och vuxna kunde inkluderas i, och få möta den gemenskap föreningslivet inom cykelsport kan erbjuda och att de också kan få njuta av de fina spår för terrängscykling som anlagts i kommunen på senare år?

Ideell ledare inom fotboll

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel