Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Alla är välkomna i spåren

Svar på insändare ”Privat företag blockerar allmänhetens utegym” 30/4- 2020.

Det finns inga bokningskrav för att nyttja de spår, leder och rekreationsytor som finns i kommunen utan det är fritt fram att nyttja ytorna för alla som önskar. Vi se positivt på fysisk aktivitet och uppmanar alla, avsett om det är en förening, ett företag eller enskilda privatpersoner, att nyttja de aktivitetsytor som finns.

När det gäller nyttjandet av utegym, spår och leder är det inte kopplat till en kostnad och behöver inte heller bokas. Det finns andra ytor, så som fotbollsplaner eller idrottshallar, som kräver bokning och debiteras vid nyttjande.

Folkhälsomyndigheten uppmanar till fortsatt fysisk aktivitet men poängterar att verksamheter kan behöva anpassas för att minska risken för smittspridning. Framförallt uppmuntras aktiviteter som kan genomföras utomhus. Självklart ska alla känna sig välkomna till spåret och utegymmet och ömsesidig respekt ska gälla vid platsen, precis som i övriga samhället. Vi välkomnar alla att nyttja våra spår, leder och utegym. Tänk dock på att följa folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Susanne Lundberg

Fritids- och kulturchef

Måns von Stedingk

Föreningskonsulent

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel