Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Äldre i Kolsva oroas för lunchen

Det finns en betydande oro bland de äldre som dagligen äter sin lunch på Hammaren, vid äldreboendet i Kolsva.

Har därför fått önskemål från de boende om att via tidningen ställa dessa frågor.

Enligt uppgift kommer köket att läggas ned under sensommaren. I detta kök lagas i dag mat för äldreboendet, samt för vissa förskolor i Kolsva.

Det är en väl fungerande verksamhet, och beslutet är väl taget innan nedläggningen av Kolsva Kommundelsnämnd, så i detta fall ska ingen skugga falla över styret i Köping.

Dock finns nu möjlighet att revanschera sig och visa att det kan bli bättre i Kolsva med det nya styrsättet. Detta genom att ändra beslutet och låta köket och dess personal och funktion vara kvar.

Då köket väl anses för litet för nuvarande verksamhet, borde matlagningen till förskolorna läggas över till annat av kommunens kök, men låt matlagningen för äldreboendet utföras som det görs nu.

Den mat som lagas på plats blir alltid färskare, godare och av bättre kvalitet än den mat som måste fraktas.

Skulle vara tacksam för information om hur det är tänkt att fungera framöver, den informationen behövs nu, för att lugna ned den oro som finns.

Sven Olof Karlsson

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel