Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen går säker i årets revy

Hagateaterns numera traditionella nyårsrevy hade premiär i torsdags på Ögir. Lokalen var i det närmaste fullsatt, ett par tomma stolar fanns, när revyns primadonna Lena Kolesar hälsade välkommen.

Annons

Har tyvärr inte sett alla tidigare revyer, men av dem som besökts, får årets upplaga anses som den bästa och jämnaste. Men så har också ensemblen spetsats till med comebackande Lena Kolesar och de båda scenrävarna från Munktorpsteatern, Magnus Lind och Tobias ”Bengan” Eriksson. Enbart dessa tre namn borgar för en rolig afton.

Vet inte om textförfattarna pratat ihop sig, men många av revyns 35 nummer bygger på ordvitsar och ordlekar. Det gällde att hänga med. Det gjorde inte alla. Därför hände det att aktörer tog om sina repliker, för att polletten skulle ramla ner.

Föreställningen höll genomgående ett högt tempo. Som vanligt delades föreställningen upp i tre akter med pauser emellan. Dessa pauser blev alldeles för långa. De stod i bjärt kontrast till fermiteten på scenen.

Kortare pauser skulle säkerligen gynna revyn. Från start till finalens blomsterutdelning gick det dryga tre timmar.

En lokalrevy skall naturligtvis innehålla nålstick åt alla håll. Rena snurren utgjorde därvid inget undantag. Våra folkvalda, ortens matvarubutiker, snöröjning, Rönnas, GKN, KFF och Sparbanken var några av måltavlorna. Inte ens undertecknad klarade sig undan.

Läs mer i måndagens Bärgslagsbladet/Arboga Tidning