Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Inga förvaltningar i Vakttornet"

I ett medborgarförslag yrkar Tony Liljehult på att kommunen ska flytta sina förvaltningar till Vakttornets lokaler.

Annons
Tony Liljehult ser nytt användningsområde för Vakttornets lokaler.

Detta för att frigöra plats för fler centrala lägenheter.

Första januari 2015 köpte Arboga kommun Vakttornets lokaler för 80 miljoner kronor. Arbogabon Tony Liljehult menar att det nu finns flera möjligheter som öppnar sig. Han vill först och främst centralisera kommunens förvaltningar till en plats och därmed frigöra ytor för fler lägenheter i centrum.

– Arboga är en fin stad men som det ser ut nu tar man död på centrum. Jag tror staden skulle leva upp mer om det finns människor i centrum även på kvällstid, säger Tony.

Han ser flera vinster med att kommunens verksamheter samlas på ett ställe

– Det är alldeles för utspritt, man får ingen koll. De har lagt ner massa pengar på att köpa Vakttornet och det ska vara väldigt fina och stora lokaler. Även verkstäderna ska vara i fint skick, säger Tony.

Tony är själv pensionär och tror att många i hans ålder skulle vilja flytta till ett mer centralt boende.

– Vi är många som sitter i stora villor. Det vore bättre om vi flyttade in till lägenheter i centrum så kommunen kan locka hit fler barnfamiljer utifrån, säger Tony.

Kommunstyrelsens ordförande, Agneta Bode, menar att det inte är aktuellt att flytta förvaltningar till Vakttornet. Främst ur en demokratisk synvinkel.

– Det är viktigt med närheten till invånarna. De ska ha nära till sin kommun och ska kunna slinka in och prata med förvaltningarna och sina företrädare. Vi har helt andra planer för Vakttornet. Till exempel vill vi ha äldreboende, säger Agneta.

Agneta håller med om att det är viktigt med centralt boende och pekar på att man har planerat att bygga bostäder vid Nygatan och Hökenbergsgränd, vid den nuvarande parkeringen.

– Den gamla Baptistkyrkan ska rivas innan vi börjar bygga. Nu har dock länsstyrelsen gjort arkeologiska fynd och vi måste avvakta om det blir ytterligare utgrävningar. Det är oerhört kostsamt och därför är det också svårt att bygga inne i centrum, säger Agneta.

Annons