Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

IF Pluss vann stor cup

Under helgen deltog IF Pluss i Mika Kohonen Trophy i Uppsala. En turnering de till slut tog hem.

Annons

IF Pluss Röd spelade både i lördags och söndags under cupen. I gruppspelet började de med att förlora två jämna matcher.

– Men vi lyckades vinna sista gruppspelsmatchen mot Storvreta med 5-4 och gick in till slutspelet med bra självförtroende, säger lagets tränare Kristoffer Salin.

I kvartsfinalen besegrades Kungsängen med 5-0 innan Sundbyberg stod på tur i semin. Ett lag IF Pluss förlorade mot under lördagen.

– I den matchen krigade vi på riktigt bra och tog matchen till straffar genom storspel av vår målvakt Kim Lander. I straffarna fortsatte Kim att spika igen och vi kunde vinna genom mål av Alexander Engström och Kenny Gärling, säger Salin.

I finalen väntade Offensiv/Bergfoten, där Köpingslaget tog en tidig 2–0-ledning. Bergfoten kom dock tillbaka och matchen såg ut att gå till förlängning, men IF Pluss lyckades avgöra under sista minuten genom Robin Karlson efter pass från Michel Cherif.

Vid prisceremonin var det ett nöjt lag som tog emot pokalen av storstjärnan Mika Kohonen.

– Vi ledare är väldigt nöjda med hela laget under cupen. Vi visade upp ett riktigt bra försvars- och målvaktsspel under slutspelet. Sen visar vi alltid ett bra humör och en grym krigarinställning. Då förtjänar man lite flyt, avslutar Kristoffer Salin.