Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Huset rivs efter kraschen

Huset på Drottninggatan som blev krossat av ett skenande båtsläp kommer att rivas i början på hösten.

– Det finns ingen anledning att dra ut på det mer, säger Mats Åkerlund, vd, Kungsörs Fastigheter.

Förra sommaren lossnade ett båtsläp från en körande traktor. Båten

på båtsläpet for i full fart nerför en backe, genom ett staket, krossade en tegelvägg och lade till i ett vardagsrum.

Under året har hålet i väggen spikats igen, men de boende i huset har inte fått någon information om vad som väntar.

– Men nu har vi tagit ett beslut om att riva det, och kommer förhoppningsvis göra det redan i början på hösten, säger Mats Åkerlund, VD för Kungsörs Fastigheter AB (KFAB). Enligt honom var fastigheten på Drottninggatan 2 redan innan händelsen ett föremål för diskussion om sitt ”omoderna utseende”. Efterfrågan på att bo i Rex var dessutom låg, och händelsen med båten blev en anledning att gå vidare med frågan.

– Vi blev absolut inte glada att det hände. Den enda glädjen den där dagen var att ingen stod i vägen för båten och att ingen blev skadad. Man hade krossats, säger Mats Åkderlund.

Fastigheten består av cirka 25 lägenheter. 7 av dem har i flera år hyrts ut till Migrationsverket som inhyst asylsökande flyktingar där.

Flyktingarna är numer de enda som bor kvar.

– Migrationsverket har begärt att flyktingarna som bor här nu ska få stanna kvar så länge som möjligt, men de kommer flytta dem någon annanstans sedan, säger Mats Åkerlund.

Övriga som bodde i huset har däremot redan fått nya lägenheter.

– De har vi redan flyttat på, vi erbjöd visningar när de hörde av sig och frågade om husets framtid, säger Mats Åkerlund.

Huset är gammalt och man vet inte exakt vilka material som döljer sig i väggarna. Eftersom det kan innehålla bland annat asbest påbörjas nu en undersökning innan rivningen.

Planerna för platsen i framtiden är att plantera ett nytt grönområde.

– Det kommer att bli en ny, fin öppen yta i stället för det här, säger Mats Åkerlund.

Det finns än så länge inga klara ritningar på hur det ska komma att se ut.

– Jag har heller inte hört någonting om vad folk tycker vi borde göra. Vi kommer inte gå ut med någon förslagslåda, men om det kommer förslag lyssnar vi på dem.

Nu hoppas han att det ska gå fort att få i gång arbetet med rivningen.

– Nu har huset stått så här i ett år, och jag kan säga att det känns skönt att få ett avslut. Det finns ingen anledning att dra ut på det mer, säger Mats Åkerlund.

0221-36584

Ellinore Wolf