Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon tvingas skura hundkiss

Hundar som kissar utanför entrén har länge varit ett irritationsmoment. För tre veckor sedan fick hon nog. För att förtydliga vad som gäller sattes två egenhändiga skyltar upp utanför butiken.

Annons
Butiksägaren Maritta Eriksson märker en viss skillnad efter att skylterna sattes upp i fönstret och på pelaren. Nu är det lugnare. Det finns de som har ifrågasatt om det verkligen är nödvändigt med skyltar.

– Det var när en kvinna lät sin hund kissa på avsatsen vid entrén som jag blev rasande och det rann över. Jag höjde rösten och sa åt henne, men hon var så nonchalant och svarade att det inte finns någon lag på var hundar får kissa, säger Maritta Eriksson ägare till Vägby’s tapetserarverkstad.

Hon berättar även att butiken intill har haft hundavföring på trappen.

– Det är inte trevligt. Innan jag satte upp skyltarna för tre veckor sedan fick jag skura en till två gånger i veckan. Det stjäl tid och jag vill inte städa efter andra. Det är inte hundens fel utan hundägarens.

Maritta säger att hela husväggen är ett stort problem.

– Det är så inkissat och luktar illa. Om man tittar noga ser man att hur fläckigt det är nertill på huset. När det blir varmt ute och solen värmer på väggen blir det en stank. Regnet kommer tyvärr inte åt väggen eftersom taket sticker ut en bit, säger Maritta.

Problemet med hundar som kissar utanför butiken märkte hon av mer efter flytten till den lokal hon har nu på Stora gatan. Bytet gjordes i november förra året. Innan höll hon till runt hörnet men då var problemet vuxna människor som lättade på trycket på fredagskvällarna.

– Folk kissade så att det rann in genom springan.

Det första Maritta gjorde när hon tog över den nya lokalen var att rengöra väggen utanför med en mopp. Hon tror inte att någon har gjort det förut. Butiksägarna har pratat med varandra om problemet men sedan har det runnit ut i sanden.

– Jag blundade lite för det här förut men efter händelsen med den nonchalanta kvinnan och hennes hund fick jag nog. Det är bedrövligt att låta hundarna kissa här.

Maritta har märkt en skillnad efter att skyltarna kom upp.

– I dag ser jag inte så många som går förbi. Det har blivit lugnare.

Hur de andra upplever det vet hon ingenting om. De har inte pratat med varandra om det. Däremot har hon fått kommentarer på sina skyltar.

– En person sa till mig att nu vågar man knappt gå förbi och en annan undrade om jag verkligen var tvungen att sätta upp skyltarna. Sedan finns det de som har ifrågasatt hur man kan låta sina hundar kissa här. Jag har då svarat att det undrar jag också, berättar Maritta Eriksson.

Annons