Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon fick rätt mot flygbolaget – Thai air betalar ut ersättning

Flygbolaget Thai Airways kommer att betala ut ersättning till Lina Smolander i Köping enligt Allmänna reklamationsnämndens (ARN) rekommendation.

Läs också: Familj fick rätt i ARN

ARN:s beslut är att rekommendera Thai Airways att ersätta familjen med 22 817 kronor. Bland annat för flygbiljetter med ett nytt bolag, mat och hotellövernattning på flygplatsen.Vilket Lina Smolander nu har fått besked om från flygbolaget att de kommer att få.

– Det betyder väldigt mycket att vi äntligen fått våra pengar tillbaka. Och att Thai Air betalat och i och med det ansett sig haft fel i detta fall, berättar Lina Smolander,

Hon är lättad över att de fick rätt i att familjen borde fått flyga med Thai Airways hem till Sverige.

– Jag hoppas att fler som drabbas av liknande vågar stå på sig och att man aldrig ska ge upp. Det lönar sig oftast i slutändan, menar Lina.

Läs mer: De blev strandsatta i Thailand - fick inte flyga hem

Osäkerheten var stor hos familjen som väntade på besked från Thai Airways när Bbl/AT träffade Lina Smolander för drygt en månad sedan. Hon sa då så här till tidningen:

"Det är skönt att ha dem (ARN) i ryggen, de flesta företag tror jag gör som de rekommenderar. Jag är jätteglad för det. "

Läs också Thai Airways svar: "Vi prioriterar flygsäkerheten"