Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon drömmer om ett eget hunddagis

 
Folk
Visa alla artiklar

Amanda Jangestig, 11 år, från Fellingsbro är minst sagt hundbiten. Cocker spanieln Aron är favoriten och också partnern på tävlingar.

Annons

Det är lätt att förstå varför Amanda älskar sina hundar. Ett gäng cockrar rusar fram, börjar nosa och signalera att de vill bli kelade med, direkt när man kommer innanför dörren.

–De är väldigt goa de här hundarna. Otroligt snälla och trofasta. Det är aldrig tyst i ett hus med hundar, berättar Amandas mamma Lorena Pettersson.

Amanda är med i föreningen Köpings hundungdom och Arboga brukshundsklubb och delar det stora hundintresset med sin mamma. Hemma i huset i Fellingsbro bor de, förutom med pappa och lillebrorsa, även med fyra cocker spaniels. För tillfället även sex oerhört söta svansviftande glada tioveckorsvalpar, som ska säljas.

–Min favorit är den här som heter Oscar, berättar Amanda och tar upp och kelar med en av de svarta eller svartvita små valparna, som alla har färgen blue roan.

Läs mer om Amandas hundintresse och tävlande i juniorhandling i Bbl/AT den 3 januari.