Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon blir ny chefredaktör för Bbl/AT

Just nu genomför tidningarna i Västmanland en omorganisation, genom den ska den lokala journalistiken lyftas i alla kanaler. För Bbl/AT innebär omorganisationen att redaktionen utökas med två medarbetare varav en blir chefredaktör och nyhetschef.

Anmäl text- och faktafel

Helena Tell får den nya tjänsten.

– Det här är ett drömuppdrag för mig! Jag har fått Bbl/AT med filmjölken och därför är det extra inspirerande att få axla ansvaret att, tillsammans med tidningens reportrar, utveckla och driva den lokala nyhetsbevakningen i Västra Mälardalen, säger hon.

Daniel Nordström kommer fortsatt att vara ansvarig utgivare för tidningarna i Västmanland.

- Jag har flera gånger påpekat hur tacksam jag är över engagemanget hos våra läsare. Budskapet från dem är att de efterfrågar ännu mer lokal journalistik. Det har vi lyssnat på. Denna förändring kommer att göra samtliga titlar i Västmanland ännu mer lokala, säger Daniel Nordström, chefredaktör och ansvarig utgivare för VLT.

I den förändrade organisationen som just nu förhandlas är planerna att VLT ska skapa en ny lokal deskorganisation för att stärka det digitala arbetet. Samtidigt ska printenheten utökas för att göra papperstidningen ännu bättre, en lokal chef ska även rekryteras för VLT:s sportorganisation.

I omorganisation blir Julia Engström chefredaktör och nyhetschef för Fagersta-Posten, Mats Wikman får samma tjänst på Sala Allehanda.

- Helena Tell, Julia Engström och Mats Wikman kommer att bli perfekta i sina roller. Alla tre är duktiga medarbetare med mycket god känsla för lokal journalistik. Jag är mycket glad över att vi har lyckats rekrytera just dessa tre till de olika rollerna, säger Daniel Nordström.