Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hjärngympa med canasta

Artikel 151 av 300
Folk
Visa alla artiklar

Mycket skratt, smågnabb och djupa suckar blandas i en salig röra när SPF Kung Karl träffas och spelar canasta i Klockaregården.

Annons
Britt Westerberg, till vänster, säger sig bara ha tur i matchen men Karin Eriksson hävdar bestämt att det rör sig om skicklighet.

En gång i veckan träffas spelarna för hjärngympa på hög nivå. Minneskapacitet, strategitänkande och mängder med tur behövs för ett framgångsrikt parti. Både lugnet och ljudnivån sänker sig något när spelet sätter i gång. De fyra borden är fullsatta med fyra spelare vid varje.

–Vi brukar se till att vara sexton personer vid varje speltillfälle. Det blir roligast att spela på fyra och det brukar inte vara något problem att få ihop spelare, säger Göran Schelin som är spelansvarig.

Canasta spelas i parvisa lag och varje vecka lottas deltagarna till lagen. Två lag lottas sedan vidare till varje spelbord och dessa par möts under eftermiddagen. I regel hinner de med två matcher,ibland tre.

–Det är jättekul att vi lottar lagen. Då lär man känna alla och får chansen att gnabbas med alla, säger Evy Karlberg och hennes med- och motspelare skrattar.

Läs mer i Bbl/AT den 28 november

Kerstin Ögger sneglar på kortfördelaren Jan Nilsson och kallar honom retsamt för snåljåp.
Annons