Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hårt tryck på Malmöpolisen efter våg av skottlossningar

Flera skottlossningar i Malmö de senaste dygnet har fått polisen att jobba hårt.
– Det tär på våra resurser, säger Nils Norling, presstalesman på Malmöpolisen.
Fem personer har det senaste dygnet anhållits misstänkta för inblandning i två av skjutningarna.

– Vi utreder alla fyra skottlossningarna det senaste dygnet som isolerade händelser. Vi har generellt sett en hel del skjutningar i Malmö men som vi ser det har det slumpat sig att vi fått många nu på kort tid, säger Nils Norling.

Fyra anhållna för mordförsök

Under natten mot tisdag hittades en 18-årig kvinna svårt skadad i stadsdelen Rosengård i Malmö.

– Vi har anhållit fyra personer misstänkta för mordförsök i det här fallet. En av dem är frihetsberövad och de andra tre är fortfarande på fri fot. De är anhållna i sin frånvaro.

De fyra personerna är anhållna som skäligen misstänkta, vilket är den lägre graden av misstanke.

Sent på tisdagskvällen hördes skottlossning på Docentgatan. En man hittades svårt skadad på platsen – och sjukhuset meddelade senare att mannen avlidit.

Medhjälp till mord

Under onsdagsmorgonen har Malmöpolisen gripit en man i 20-årsåldern misstänkt för medhjälp till mord.

– Jag kan inte gå in på några detaljer i ärendet eftersom utredningen är i ett känsligt läge. Men jag kan säga så mycket som att vi söker minst en till person misstänkt för delaktighet i mordet.

Polisen utreder även ett mordförsök efter att skott avlossats mot ett fönster på en adress i de södra delarna av Malmö strax innan midnatt.

Stadsbuss besköts

En stund senare besköts en stadsbuss med flera skott. Fyra rutor sköts sönder och polisen utreder även den händelsen som mordförsök.

– Lyckligtvis har ingen mer person kommit till skada. Det är naturligtvis väldigt påfrestande för våra resurser att utreda den här mängden av skjutningar. Men vi har personal från vår grova brott-sektion som arbetar för fullt. Det har gett resultat och vi kommer framåt i utredningarna.

Senare under onsdagen gick polisen ut med ett pressmeddelande där de berättar att de på grund av det hårda trycket begärt ytterligare utredningsresurser till polisområde Malmö.