Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Härlig samling på gård i Garlinge

 
Folk
Visa alla artiklar

Här finns plats för alla; hästar, får, katter, förut också en fjällko. Glädjen över djuren delas av två generationer Göransson.

Annons

Ett virrvarr av hundar, två sällskapliga får bredvid uthuset, fyra hästar i hagen. På gården i Garlinge är djur och människor lika viktiga.

Anette har besök av dottern Erika och hennes kompis Christine Johansson. Det är inget besök som kräver speciella åtgärder. Hit åker Erika och Christine varje dag för att sköta hästarna.

Anette och hennes sambo flyttade till Garlinge 1977. Sedan började utrymmena fyllas av fyrbenta. –Jag har alltid haft djur. När jag var liten bytte jag ut dockan i barnvagnen mot en trashund, säger Anette och lyfter upp den ena av blandrashundarna.

En islandshäst skaffade hon för sitt eget höga nöjes skull. Sen fick haflingerhingsten som farit illa ett hem. Får har de haft, de två gamla tackorna är kvar sedan den tiden.

–Lotta var ett flasklamm. Hon tillbringade sin första månad i livet i äldsta dotterns lägenhet i Arboga.