Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här tar Arbogaborna ställning mot rasism

Solidaritet och mångfald stod i fokus när Socialdemokraterna anordnade sin manifestation på Nytorget i dag.

I torsdags gästade SD-ledaren Jimmie Åkesson Arboga. Med anledning av besöket ville SSU-ordföranden i Arboga, Kristin Andersson, anordna en manifestation mot rasism och främlingsfientlighet.

- Jag trodde inte att det var sant när jag fick veta att SD och Jimmie Åkesson skulle komma till mitt vackra Arboga. Därför ville jag visa en annan bild av Arboga präglat av solidaritet och mångfald, en plats som inte är främlingsfientlig utan finns till för alla, säger Kristin.

I samband med SD:s torgmöte i Arboga valde många åskådare att vända ryggen till.

- Vi väljer i stället att inte bara rygga för det här utan med ord uttrycka vad vi känner, säger Ingrid Noord-Silversten, ordförande för Socialdemokraterna i Arboga.

Kristin Andersson valde under sitt tal att lyfta fram allt positivt som ett öppet Arboga betytt för henne och hur hennes nära vänner fått växa upp i trygghet tack vare den mångfald som finns här.

I en fredlig manifestation på Nytorget fick åskådarna ballonger som lyftes mot sky för ett solidariskt Arboga präglat av mångfald.