Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han fixar prinsens brudvals

Vi har sett honom på krogshowar, företagsevent och vid stora stadsevenemang i Arboga. Nu har musikern Per Bredhammar spelat in den officiella brudvalsen till lördagens prinsbröllop.-Jag känner mig hedrad och stolt, säger Bredhammar till bblat.se.

På lördag vigs prins Carl Philip och fröken Sofia Hellqvist i Slottskyrkan i Stockholm. När paret skulle välja brudvals fastnade Sofia för Per Bredhammars röst och sången med det passande namnet ”Sofias brudvals”.

-Låten är ett spår från min förra skiva ”Bröllop”. Det är en lugn vals där handlingen utspelar sig när festligheterna ska börja, direkt efter att paret sagt ja till varandra, berättar Bredhammar.

När bblat.se når honom är han mitt uppe i arbetet som projektledare för kommande showproduktioner på MS Viking Cinderella.

-På lördag är jag på Östersjön och träffar gänget jag jobbat med under året. Vi får se om jag kan följa bröllopsfirandet framför tv:n.

Kontrasterna från underhållning på en Finlandsfärja till att spela in bröllopslåtar är stor, men det är något som Per Bredhammar älskar.

-Jag kom in på bröllopstemat eftersom jag tycker att min röst passar till det. Efter att ha jobbat mycket för andra ville jag göra en egen skiva som jag lämnar efter mig.

”Sofias brudvals” är en av 19 spår i skivan ”Bröllop” som släpptes förra året. Låten är skriven av Pelle Arhio.

-Han skrev valsen till en annan Sofia som gifte sig 2012. När jag började spela in min skiva sade Pelle att han tyckte att låten förtjänade en plats på skivan, berättar Bredhammar.

Strax innan midnatt på lördag kan den som orkar vara uppe så sent följa brudvalsen framför tv-apparaterna.

-Hovet ville först att jag skulle sjunga live men vi kom fram till att det inte fanns plats för det enbart för en låt. Det hade varit en stor grej annars, medger Bredhammar.

Bara att prinsparet valt låten är en stor ära, enligt Bredhammar.

-Jag känner mig hedrad och jättestolt.

När får vi se dig nästa gång i Arboga?

-Det blir 3-4 juli då jag kommer att bjuda på en sommarshow på Ågården. Jag letar också sommarstuga i Högsjön. Jag känner mig som hemma i Arboga. Även om jag är från Oskarshamn från början känner jag mer folk i Arboga. Många har gillat det jag gjort där, säger Bredhammar.

Sedan 2009 är han en flitig besökare i sin numera andra hemstad.