Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Haddad (L): Regeringen inser inte allvaret i poliskrisen

Regeringen har förtroende för rikspolischefen – liberalerna har inte förtroende för regeringens omdöme i den frågan.

Läs mer [+]: Lokala polischefen Agneta Kumlin kräver att ledningsgruppen avgår

I förmiddags kallade inrikesminister Anders Ygeman till presskonferens och berättade då att han har fortsatt förtroende för rikspolischef Dan Eliasson.

Riksdagsledamoten för Västmanland Roger Haddad (L) har länge kritiserat tillståndet hos den svenska polisen och bland annat krävt möten med ansvariga såväl inom som utom länet. Han är rättspolitisk talesperson för Liberalerna och har tidigare suttit i Rikspolisstyrelsens styrelse.

Och att Anders Ygeman har förtroende för Dan Eliasson innebär i sin tur att Roger Haddads och hans partivänners förtroende för inrikesministern är i sjunkande:

– Vi behöver fler poliser, vi behöver fler utredare akut. Inget av detta ingick i regeringens åtgärder, under Ygemans tid har fler poliser slutat än börjat. Förra året slutade nästan 1 000 poliser och det kommenterar inte ens regeringen, säger Haddad och fortsätter:

– Vi kräver nu att inrikesministern kallas till justitieutskottet. Det är uppenbart att regeringen inte inser allvaret i denna poliskris.

Roger Haddad och Liberalerna anser att regeringen borde öka polisbudgeten kraftigt och omgående stoppa besparingarna i Malmö som drabbats av flera mord den senaste tiden.

– Det yttersta ansvaret för ekonomin ligger trots allt hos regeringen.