Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gryningspyromanen vill bli frisläppt – kräver ny häktningsförhandling

 
Gryningspyromanen
Visa alla artiklar

På fredagen skulle kammaråklagare Frieda Gummesson ha väckt åtal mot den så kallade Gryningspyromanen, Ulf Borgström. Nu meddelar åklagaren att förundersökningen inte är klar och ny häktningsförhandling mot Borgström kommer därför att hållas på måndag nästa vecka.

Ulf Borgström sitter just nu häktad, på sannolika skäl misstänkt för försök till mordbrand och grovt hot mot tjänsteman. På fredagen skulle kammaråklagare Frieda Gummesson ha väckt åtal mot Borgström. Nu meddelar åklagaren att förundersökningen inte är klar, och begär därför åtalsförlängning.

"Bland annat kvarstår omfattande undersökningar hos NFC [Nationellt Forensiskt Centrum], som beräknas ta ett antal veckor att slutföra." står det bland annat i Frieda Gummessons framställan om förlängd åtalstid som inkom till tingsrätten under fredagen.

Försöket till mordbrand som Ulf Borgström misstänks för, menar åklagaren ska ha skett på Nibblesbackevägen 17 i Köping, 5 december förra året. Han misstänks också för grovt hot mot tjänsteman, ett brott som åklagaren menar att han begått 17 januari i år, samma dag som han anhölls och senare greps.

Domstolen har sedan tidigare beslutat att Ulf Borgström ska genomgå en paragraf 7-undersökning. Den ska vara klar 14 februari.

Ny häktningsförhandling mot Borgström ska hållas på måndag förmiddag i Västmanlands tingsrätt.

Läs mer: Gryningspyromanen begärs häktad

[+] Läs mer: Gryningspyromanen vägrar låta sig psykundersökas: ”Svårt att uttala sig om någon som är knäpptyst