Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gryningspyromanen kan lida av allvarlig psykisk störning

 
Gryningspyromanen
Visa alla artiklar

Ulf Borgström, också känd som Gryningspyromanen, kan misstänkas lida av en allvarlig psykisk störning. Det framgår av Rättsmedicinalverkets intyg som kom in till tingsrätten på tisdagen.

Tidigare har åklagare begärt att Ulf Borgström ska genomgå en så kallad paragraf 7-undersökning. På tisdagen kom intyget från Rättsmedicinalverket som visar att Ulf Borgström misstänks ha lidit av en allvarlig psykisk störning vid brotten han misstänks för, och också vid tiden för undersökningen.

Ulf Borgström, som också är känd under namnet Gryningspyromanen, misstänks för försök till mordbrand. Han är också misstänkt för grovt hot mot tjänsteman.

Sedan januari har Borgström suttit häktad, misstänkt för att ha försökt anlägga en brand på Nibblesbackevägen 17 i Köping. Han häktade också misstänkt för grovt hot mot tjänsteman, ett brott åklagaren menar att Borgström begått samma dag som han anhölls i sin frånvaro och senare greps. Tingsrätten ansåg att Ulf Borgström är på sannolika skäl misstänkt, vilket är den högre misstankegraden.

Rättsmedicinalverket skriver i sitt intyg att det föreligger skäl för en rättspsykiatrisk undersökning för att ta ställning till frågan om rättspsykiatrisk vård.

VLT har sökt Ulf Borgströms försvarare, advokat Viktor Svartz.

Fakta: Paragraf 7-undersökning:

En paragraf 7-undersökning är en läkarundersökning av en brottsmisstänkt när domstolen anser att personens psykiska tillstånd bör undersökas. Undersökningen genomförs av en specialist i psykiatri.

För prenumeranter och pluskunder:

Gryningspyromanen häktad – Advokaten: ”Han var förberedd på beslutet” Gryningspyromanen vägrar låta sig psykundersökas: ”Svårt att uttala sig om någon som är knäpptyst”