Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fråga till Elizabeth Salomonsson: Varför så maktfullkomlig?

Annons
”För Kolsvas del handlar det om att medborgarna vill vara med och styra sin del av kommunen. Känna frihet att kunna ta del i sina barns förskola och skolgång. Bland alla grundskolor i Sverige är Malmaskolan i Kolsva bäst i Sverige!”, skriver signaturen Struwe.

Den tiden är förbi när beslut kan smygas igenom. När socialdemokraterna i Köping valde att vänsterpartiet skulle få posten som ordförande i Kommundelsnämnden i Kolsva förstod alla att smygandet hade börjat.

Är det den långa tiden vid makten som gör dig maktfullkomlig, Elizabeth Salomonsson? Det kanske är på tiden att du drar dig tillbaka efter att ha styrt Köping i 36 år? Ta gärna med dig oppositionsledaren Ola Saaw (M).

Detta skulle vara bättre även för Moderaterna, än att du bildar lokalt styre med honom.

Sedan 1998 har socialdemokraterna i fullmäktige minskat från 27 till 17 mandat. Detta är inget som får partiorganisationen i Köping att reagera.

Det saknas information om den överenskommelse som vägleder vad den nya majoriteten i Köping vill åstadkomma, med ett undantag – att Kommundelsnämnden i Kolsva skall läggas ned. Vore det inte bättre att lägga kraft på att förbättra skolan, vården och omsorgen i Köping?

Sedan 1998 har socialdemokraterna i fullmäktige minskat från 27 till 17 mandat. Detta är inget som får partiorganisationen i Köping att reagera.

För Kolsvas del handlar det om att medborgarna vill vara med och styra sin del av kommunen. Känna frihet att kunna ta del i sina barns förskola och skolgång. Känna delaktighet i den vård och omsorg som deras föräldrar betalar dyrt för. Det är väl använda pengar. Anhöriga vet att äldrevården i Kolsva är kvalitetssäkrad sedan många år. Bland alla grundskolor i Sverige är Malmaskolan i Kolsva bäst i Sverige!

Är det så konstigt att kolsvaborna, där utvecklingen har gått framåt, nu protesterar? I synnerhet som det nu görs försök att tvinga in Kolsva i en organisation, Köpings kommun, som har långt till toppen bland Sveriges kommuner.

Anställda, förtroendevalda och invånare mår direkt dåligt av tjänstemannaförslaget att Kolsva kommundelsnämnd skall läggas ner. Hur rimmar detta med kommunens strävan om god hälsa för Köpings medborgare? Har utredarna glömt kommunens egen policy?

I Kolsva bildades Sveriges första fackförening för järnbruksarbetare år 1896. Det skedde med brukspatronens starka ogillande. Samtliga arbetare avskedades från bruket. I dag, 2018, uppträder ”kommunstyret” med en liknande arrogans.

Kampviljan bland kolsvaborna 2018 är lika stor som bland järnbruksarbetarna 1896. Bäva månde makthavarna i Köping, om de utövar tvång mot den folkliga och demokratiska opinionen i Kolsva.

Struwe

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons