Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fortsatt förtroende för rikspolischefen Dan Eliasson – kallades till krismöte med Ygeman: "Finns ljuspunkter"

Polisens katastrofsiffror över uppklarade brott fick inrikesministern Anders Ygeman att kalla upp rikspolischefen Dan Eliassons till krismöte.
Nu är det klart att den hårt kritiserade Eliasson får fortsatt förtroende.

– Han har redovisat hur utvecklingen ska vändas med en rad åtgärder. Det vore ett misstag i det här läget att byta ut rikspolischefen, säger Anders Ygeman.

Inrikesminister Anders Ygeman och rikspolischefen Dan Eliasson träffades för ett krismöte klockan nio på fredagsmorgonen.

Under en presskonferens efteråt berättade Ygeman att Eliasson får fortsatt förtroende trots att polisens katastrofsiffror visar på att allt färre brott klaras upp.

– Det finns positiva delar av polisens resultat men det är fortfarande för dåligt. Därför kommer vi att vidta en rad kraftfulla åtgärder, säger Anders Ygeman.

Regeringen kommer bland annat att utöka styrkan vid Åklagarmyndigheten för att hjälpa och stödja polisens utredningsarbete.

Dan Eliasson ska ha sagt att en åtgärd från polisens sida är ett anställningsstopp vid de nationella avdelningarna inom polisen för att stärka de lokala polisområdena..

Artikeln uppdateras.

Se också:

Svenska polisen når nya bottensiffror: "Inte nöjda"

Fusk mot Försäkringskassan allt vanligare: "Kraftig ökning"