Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Försvunnen post anmäls igen

Posten tappade bort hans present till flickvännen. Efter två månader är den fortfarande försvunnen. Nu överväger Jesper Härnborg att ta saken till konsumentombudsmannen.

Annons

Någon gång mellan 24-25 november försvann alla postade brev från Postnords kontor i Köping. Jesper Härnborg blev därmed av med flickvännens födelsedagspresent som han lagt på posten samma dag. Nu tänker han ta saken vidare med nyanmälan, och till konsumentombudsmannen.

- Posten hade lagt ner sin utredning om paketet eftersom jag inte betalat extra för att få paketet spårat. Det ska man ju inte behöva göra, säger han.

Jeansen han beställt från en modesajt kom i fel färg och skulle returneras för att han skulle kunna få rätt vara. När de inte kom fram gjorde han en anmälan till Posten.

Efter två veckor meddelade Posten att alla brev skulle ha återfunnits i en gallerbehållare på postterminalen i Hallsberg. Jesper var lättad över det.

- Jag har ju varit ganska förbannad över att jag måste ta det här vidare och lägga energi på det, jag var på väg att gå till konsumentombudsmannen, så det är skönt att slippa det, sa han till Bbl/AT då.

Men veckorna gick och jeansen kom aldrig fram. När Jesper varken hörde av posten eller företaget som skulle tagit emot paketet förstod han att det fortfarande är försvunnet.

- Nu har det gått flera månader och jag har noll information. Jag vet ingenting. Det kan ju vara fler som är med om samma sak, säger han.-

Jesper tänker nu anmäla saken till posten igen, men förväntar sig att de lägger ner utredningen en gång till.

- Tror det, det är enklast för dem. Det var ju inte ett spårbart paket, då får man ingen ersättning eller någonting.

Om så är fallet tänker han gå vidare till konsumentombudsmannen. Målet blir då att få tillbaka pengar för de förlorade jeansen, som kostade runt 1000 kronor.

- De ska inte slarva bort mina pengar, det är oacceptabelt, det är vad jag känner. Jag får ringa alla instanser som går, säger han.