Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förslag som Löfven borde fimpa

Industrins behov av kompetensförsörjning, under den parollen besökte statsminister Stefan Löfven (S) Västmanland under onsdagen.

Samtidigt som Löfven åker runt i länet stampar de små och medelstoraföretagen vatten. De undrar precis som jag, när ska regeringen förstå att detär i dessa företag som tillväxten och potentialen finns, inte minst vad gällerde nya jobben.

Löfven är förstås alltid välkommen att besöka Västmanland, han har mycket att lära sig här. Men istället borde statsministern sätta sig vid sitt skrivbord i Rosenbad och slänga en rad förslag rakt ner i papperskorgen, förslag som rent av hämmar jobbskapande och växande företag.

Jag pratar om 3:12- reglerna, flygskatten, kilometerskatten, vinsttak och upphandlingsregler som omöjliggör för mindre företag att delta i upphandlingar. Listan på politiska exempel från Löfven som är rent företagarfientliga börjar bli lång och växer hela tiden.

Socialdemokraterna får gärna låna Centerpartiets devis: det är inte staten som skapar jobben, det är företagarna. Men det kräver en företagarvänlig politik som stöttar de entreprenörer som väljer att starta och bygga företag i Västmanland och resten av Sverige. Det kräver en politik som underlättar för arbetsgivare såväl som arbetstagare.

En sådan politik kan vi i Centerpartiet leverera. Vi står för ett nytt ledarskap för Sverige, Socialdemokraterna söker desperat efter var tillväxten bor.

Lars Kallsäby (C), näringspolitisk talesperson Centerpartiet Västmanland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel