Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förbundskaptenen från Köping

Claes Johansson har rest världen runt i skyttets tjänst sedan 1988. Som förbundskapten har han sett sina adepter slå ryssarnas världsrekord i Moskva. Han har varit på OS, VM och EM runt om i världen. Nu laddar han för London 2012.
– Nu när det bara är ett år kvar lever man med OS varje dag, säger Köpingsbon.

I julas fick Claes Johansson förfrågan om att ta över det svenska trapskyttelandslaget och leda det över olympiska spelen. Med en gedigen skyttebakgrund i ryggen, både som utövare och som ledare, samt med stor erfarenhet av internationella tävlingar tackade han ja.

Nu har han hand om såväl herrarna som damerna.

– Jag hade egentligen tänkt trappa ner, men förbundet och SOK hörde av sig, berättar Claes.

Tidigare hade han mest varit inriktad på viltmåltavlor, och fick därför sätta sig in i en delvis ny gren. Trapskytte – kanske mera känt som lerduveskytte.

– Men det var inga problem, de ville inte ha en teknisk coach utan en som skapar ordning och trygghet.

Tryggheten står Claes Johansson för genom sin erfarenhet som sträcker sig långt tillbaka. Claes växte upp i Västra Skedvi men har sen dess bott i Köping.

Han jobbade vid polisen i Köping till och med -96, innan han gick vidare till Västerås och Stockholm. Inom skytte var han landslagsman på 70-talet, innan familj och karriär prioriterades framför idrotten.

Läs mer i Fredagens Bärgslagsbladet/Arboga Tidning!

Kapten på halvtid

Namn: Claes Johansson

Ålder: Född 1945

Bor: Köping

Familj: Två döttrar i vuxen ålder

Yrke: Säkerhetschef för vapen på Statens Försvarshistoriska museum på halvtid, samt förbundskapten på halvtid.

Aktuell som: Förbundskapten för svenska trapskyttelandslaget