Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fiskaren som ville fika

 
Folk
Visa alla artiklar

I vanliga fall är Peter Elgström personlig assistent åt en kille i Arboga. Ett jobb som han trivs kanonbra med. Men för tillfället är Peter sjukskriven efter att ha opererat en hand. Han passar då på att åka till Hjälmare docka med sin sambo Marina för en fika.

Annons

Fikan blir inte av för kaféet var stängt. I stället sitter de och tittar på när båtarna slussas fram i kanalen.

–Vi funderar i stället på att göra en tre timmars räkkryssning ut på Hjälmaren i morgon, säger Peter och bläddrar i en broschyr om hur man gör beställningar.

Peter är född i Kalmar. Han har bott i Västerås en längre tid av sitt liv. I Arboga har han bott i 20 år.

–Jag har arbetat som svetsare i 22 år. När jag blev uppsagd ville jag börja med ett helt nytt jobb. Jag ville jobba med människor. Det var då valet föll på att bli personlig assistent. Det valet har jag inte ångrat. Fiske är Peters stora fritidsintresse. Han har båt både i Hjälmaren och Mälaren. Där fiskar han gös och abborre.

–Jag brukar också åka upp till Bergslagen för att fiska regnbåge och öring. I sommar ska jag och min sambo åka till Öland samt hälsa på hennes släkt i Järvsö, där vi har tillgång till en sommarstuga. Då blir det harr- och öringfiske. Peter är pappa till tre barn. En är vuxen och de två andra har han hemma hos sig varannan vecka. I hemmet finns också två stora hundar, som kräver mycket aktivitet och motion.