Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Firade 70-årigt jubileumpå världsläger

 
Folk
Visa alla artiklar

Många åsikter, starka principeroch scoutheder. Thore Gårmark, 86, har varit scout i nykterhetsrörelsen sedan ungdomsåren.

Annons

Världsläger kallas jamboree inom scouting och arrangerades i år i Sverige som det 22:a i ordningen. Scouter från 150 länder deltog. Thore Gårmark var en av dem.

Han har varit engagerad på regions- och riksnivå inom scouting i stort sett hela sitt vuxna liv och firar 70 år som ledare.Den allra första kontakten med det som han kallar en livsstil skedde dock i en helt annan situation.

Som tioåring i Avesta spelade han bandy med en två år äldre kamrat. Bollen for iväg mot älven, Thore sprang efter och hamnade själv i det strömmande vattnet hängande på iskanten.

–Kompisen la sig på isen, sträckte fram sin bandyklubba som jag kunde gripa tag i. Han gjorde allt enligt regelboken. Det hade han lärt sig i scouterna.

Läs mer om Thore Gårmarks karriär inom scoutingen i Bbl/AT den 19 augusti.