Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Felicia fick kronan när Arboga skrev Luciahistoria: "De tidiga mornarna blir nog jobbiga, men det ska bli jättekul"

 
Julen 2016
Visa alla artiklar

Det blir Felicia Tinglöw som får uppdraget att bli Arbogas Lucia 2016. Det avgjordes genom lottning.

På torsdagskvällen skrevs historia i tornrummet på Trefaldighetskyrkan, när den sjuttiofjärde lucian i Arbogas moderna historia lottades fram i stället för att röstas.

– Jag sökte till årets lucia därför att jag har hört mycket om att det är så bra stämning mellan tjejerna. Det kändes som en kul grej att göra, sa en glad Felicia Tinglöw i direktsändning på bblat.se strax efter klockan 18 på torsdagskvällen. Hennes namn drogs bland åtta namn ur en urna som Lions president i Arboga, Bo Fried, höll fram.

– Det känns bra med lottning, jag kände att tiden var mogen, förklarar Bo Fried som tog beslutet att överge röstningen efter att ha skickat en förfrågan till ett antal andra luciaordnande Lionsföreningar.

– Jag tror att det var ungefär hälften som gått över till lottning. Det känns som om det är fler och fler och det känns bättre än att ha omröstningar där störst släkt vinner.

En annan som var nöjd med lottningen, var Anna Ytterberg, kantor och körledare och sedan många år den som får luciatablån att bli så välljudande det bara går genom hård träning.

– Man har sett alla sorters reaktioner genom åren. Det betyder så mycket för en del av tjejerna att det gör ont när de inte vinner. Man säger "aldrig mer", men det är ju roligt också, säger hon.

– Lottning känns helt klart modernare än röstning. Stämningen är verkligen bra mellan tjejerna.

Efter torsdagens sångrepetition och den direktsända lottningen utbröt också ett tårtkalas i tornrummet. Nu återstår en dryg veckas repetitioner och sedan börjar allvaret med späckat luciaprogram från morgon till sent några dagar.

– De tidiga mornarna blir nog jobbiga, men det ska bli jättekul, sammanfattade Felicia Tinglöw.

Länk till den bandade sändningen på bblat.se