Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Farmor och mormor med två timmars mellanrum

 
Folk
Visa alla artiklar

Det är få förunnat att få två efterlängtade barnbarn på en och samma dag. Men precis det hände Anette Narfström när Nora och Mira föddes den 14 augusti.

Annons

Det var dramatiska timmar den där söndagen i augusti innan beskedet kom; ”Nu har Jenny och Jesse fått en flicka”. Två timmar senare var det dags igen. ”Nu är Jon och Elinors dotter född”.

Vi träffas hemma hos Anette och hennes make Torgny. På köksbordet är kaffemuggar framdukade, smörgåsar och pepparkakor. En röd bil rullar in på gårdsplanen. Det är Anettes dotter Jenny med lilla Mira som varit på besök i Motala hos Jennys pappa och Miras morfar.

–Hon blev ny favorit i stan, säger Jenny och ställer ner bilbarnstolen på golvet med den sovande dottern i.

Anette böjer sig fram.

–Vad stor hon har blivit. Jag har inte sett henne på några dagar och i den här åldern händer det så mycket.

Mira är född vecka 32, cirka två månader före beräknad nedkomst.Jenny berättar om ambulansfärden in till Västerås lasarett på lördagen efter att vattnet gått och hur hon fick den kortisonspruta som är så viktig för utvecklingen av det för tidigt födda barnets lungor.

Mira föddes 12.01 dagen efter. Då hade Jennys syster Johanna, som var med vid förlossningen, berättat att hon sett deras bror Jon och hans gravida hustru Elinor på avdelningen.

Läs hela artikeln i Bbl/AT den 29 novmeber.