Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Familjekär företagare med händerna fulla

 
Folk
Visa alla artiklar

Ille Cakmak hade under uppväxten, först i Motala och sedan i Örebro, inte en aning om att han en dag skulle hamna i Arboga. För tio år sedan tog han över en pizzeria.

Annons

Det är lönelördag och för Ille Cakmak väntar månadens intensivaste dag. Snabbt och effektivt och muntert visslande gör han sin restaurang redo inför den kommande ruschen. Strax innan öppningsdags tar han sig tid för en kopp kaffe och en pratstund.

Någon formell restaurangutbildning har Ille Cakmak inte. Efter att bland annat ha arbetat med kläder och som tältbyggare vid olika evenemang hamnade han så småningom i restaurangbranschen genom olika kontakter.

De sex månader han tillbringade som lärling på sin svågers restaurang i Göteborg blev avgörande.

– Det är den hårdaste skola jag gått, och den bästa, säger Ille.

Under elva år arbetade han sedan på olika krogar och restauranger i Båstad. Sista året drev han ett eget företag, ett nattöppet gatukök, vid sidan om sitt restaurangarbete.

Läs hela artikeln i onsdagens tidning!