Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Evelinas enkla fiskrecept – nu lagar hon åt 30 000

Artikel 143 av 300
Folk
Visa alla artiklar

Gös, rödbetor och trattkantareller var Evelina Bravenius väg till Washington. Tillsammans med fyra andra unga kockar gör hon nu reklam för nordisk matkultur.

Annons

Förra veckan stod hon i Culinarens kök och stekte pyttipanna. Den här veckan är hon i Washington, USA, och lagar mat åt 30 000 skolelever. Så kan det gå när man lockas av matlagningstävlingar på Facebook.

Det var Evelinas lärare Marcus Hallgren som lade ut information om tävlingen som vände sig till unga kockar i Norden mellan 18 och 24 år. Uppgiften var att laga en enkel, näringsrik måltid med nordiska råvaror och smakämnen, som kunde tillagas i storkök, serveras kall och locka skolelever att prova att tillreda själva.

Vinsten var en vecka i Washington.

–Man fick tänka till lite. Råvarorna var ju tvungna att gå att få tag i även i USA.

Läs mer om hur Evelina blev uttagen i den nordiska tävlingen i Bbl/AT den 25 oktober.

Annons