Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett liv tillsammans

 
Folk
Visa alla artiklar

Ruth och Rudolf Karlberg firar 60-årig bröllopsdag. Familjen i fokus och gemensamma värderingar har gett dem många goda dagar.

Annons

De blev grannar när Ruth var tio och Rudolf fjorton. Hon blev förtjust i honom tidigt och bestämde sig. Honom skulle hon ha. Och precis så blev det.

Vi sitter runt vardagsrumsbordet i villan som varit i familjen Karlbergs ägo i 55 år. Det i sig är en ansenlig ålder. Lägg sedan till att de då redan hade varit gifta i fem år så förstår man vidden av deras 60-åriga äktenskap.

Hur har ni fått det att fungera? Finns det något bra recept? Ruth ser fundersam ut.Rudolf svarar snabbt och leende.

–En måste ge sig.

Sen ler han bredare ändå när jag frågar vem av dem som fått ge sig. – Nej, det kan jag inte svara på. Ruth säger att de har båda varit duktiga på att kompromissa, att gå halva vägen var. Och de har inte varit osams eller använt hårda ord, även om de har haft skilda åsikter många gånger. Måna om familjen och släktkära är de båda två.

Läs mer i Bbl/AT den 10 december.