Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En medfödd begåvning och ett stort engagemang

 
Folk
Visa alla artiklar

Ingegerd Balaz har tillbringat sitt yrkesliv i skolans värld. Sedan 1999 har hon ansvar för en liten undervisningsgrupp på S:t Olovsskolan

Annons

”Ingegerd brinner för arbetet med elever som är i behov av särskilt stöd. Hon har under många år arbetat med barn och inte minst deras föräldrar på ett positivt och engagerat sätt. Det vore roligt om Ingegerd kunde uppmärksam mas.”

Så stod det skrivet i ett mejl till redaktionen.Vi stämde möte en decemberdag. Ingegerd bjuder in till sin arbetsplats Pralinen, i den del av S:t Olovsskolan som vetter mot fotbollsplanen. I dag är planen dock tom på både barn och bollar när stora och små har julledigt. Väggen i Pralinens hall pryds av masker i olika färger och mönster; gröna, gula, prickiga och en i Spindelmannens röda och blå färger.

–Det är barnen som har slutat här som har gjort dem. Det är bara synd att vi inte satte igång med maskerna redan från början, då hade väggarna varit fyllda med dem nu.

I taket i lektionssalen hänger hjärtan på rad, på väggen är scheman uppsatta och mitt i rummet står bord och stolar placerade i en rundel. Åtta platser för åtta barn med skiftande förutsättningar och behov.

Läs mer om Pralinen och Ingegerds arbete där i Bbl/AT den 10 januari.