Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En märklig storsatsning

Arboga kommun har nu startat projektet med att bygga åtta boulebanor i centrala Arboga. Hyresavtalet löper på tio år och den totala hyreskostnaden beräknas till 2 miljoner kronor.

I Eskilstuna kommun bli man hänvisad till fem banor på Munktell arena.

I Västerås kommun blir man hänvisad till fem banor hos Västerås friidrottsklubb. I lilla Arboga storsatsar kommunen och bygger åtta banor, i något som kommer att bli en av landets största boulehallar.

Har inget emot att man ger utrymme för mindre sporter, men finns verkligen behov av åtta banor? Boulebanan vid Strandgården är sedan länge övergiven, och enligt Svenska bouleförbundet finns inte någon registrerad klubb i Arboga. Intresset för boule i Arboga bör således betraktas som relativt begränsat.

Om boulehallen är öppen tio timmar per dag, och man är två personer på varje bana som spelar en timme åt gången, kommer hallen att svälja 160 spelare per dag, och 1 120 spelare per vecka. Det kan omöjligen finnas något behov av en åtta banor stor boulehall i Arboga.

Om man ändå vill ha denna mängd boulebanor i Arboga, varför kunde man då inte ha byggt banorna utomhus, och sparat ett par miljoner kronor i hyreskostnader?

Fundersam skattebetalare, Arboga

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel